fredag 23 april 2010Min mamma gick på Skånska Tillskärarakademin början på 50 talet. Några av hennes skisser.
11 kommentarer:

 1. Häftigt! Tänk så sent som igår lånade jag bland andra en bok som heter "Rita mönster Konstruktioner för damkläder" av Gunilla Kruse!

  Säkert jättekul idag tror jag det finns en textilutb. i Hässleholm men inte vad jag vet i Kristianstad. Trevlig helg Har det slutat snöa?

  SvaraRadera
 2. Ja och uschiamej vad le jag är detta aprilväder :))) Här haglade det igår och idag är det fortfarande ganska kallt...hoppas hoppas hoppaaas värmen kommer till oss alla snarast:)))

  Vilka fina grejer! Har aldrig provat att sy ett plagg ens en gång! Kanske du kunde rama in dessa/ göra nåt fint collage! Så kul ha kvar såna grejer :)))

  Fredagskramar Lycke

  SvaraRadera
 3. Åhh va kul att såna gamla klenoder finns bevarad! =)
  Har just varit hem till min mormor och morfar och fått en massa saker med mig hem, dom skall flytta och rensar rejält nu..bla. fick jag med mig ett 50-tals täcke med prislappen kvar på..såå roligt! =)

  Ja tradera är verkligen ett riktig skattkammare =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Brittmarie vad kul att se Britts teckningar från 50 talet.
  Det finns en textilutbildning i Hässleholm på Jakobskolan, min gamla klasskompis jobbar som lärare där..
  http://www.kristianstadsbladet.se/article/20070609/BOULEVARD/106090506/1133/BILDGALLERI

  SvaraRadera
 5. Brittmarie vad kul att se Britts skisser från 50 talet. Det finns en textilutbildning i Hässleholm där min gamla klasskompis är lärare. http://www.kristianstadsbladet.se/article/20070609/BOULEVARD/106090506/1133/BILDGALLERI

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att hennes skisser finns bevarade. Tycker absolut att du ska rama in de och hänga upp de på väggen. De är ju så fina:) Hade faktiskt ingen aning om att det funnits en Tillskärarakademi här i stan/byn:) Jättekul!!!

  SvaraRadera
 7. så mycket fint du har på bolggen :)
  Ska på lopppis nästa helg får hoppas man hittar något skjo att göra om .

  SvaraRadera
 8. Åhh så mycket fina tyger du har hittat .
  Och en fin blogg med massor av roligt att titta på :)

  SvaraRadera
 9. Åååh! Vilka ljuvliga skisser och tygbitar(?)! Verkligen ett roligt minne att ha. Jag är själv sugen på att köpa en symaskin och lära mig sy retroklänningar. Det tror jag hade varit riktigt roligt. /Clinen

  SvaraRadera
 10. Trevligt att se Britts arbete. Hon hade många strängar på sin lyra.

  Karin.

  SvaraRadera
 11. Kul att se! Jag gick själv på Stockholms tillskärarakademi och vi använde såna där tunna disktrasor till modellerna...

  SvaraRadera